C cursus

Cursus C - Gevorderde lumbale wervelkolom en onderste extremiteit

4-daagse 'Problem Solving' cursus lumbale wervelkolom, differentiaal diagnostiek lumbaal/ SI/ heup en MDT onderste extremiteit.
  • Beschikbare data

Omschrijving

Deze vierdaagse cursus is een praktische workshop met het accent op studenten participatie in probleem oplossing. Problemen en moeilijkheden, die de cursist zelf ondervonden heeft in de praktijk, worden besproken. Er wordt nader ingegaan op differentiaal diagnostiek van lumbaal, SI-gewricht en heup. MDT voor de onderste extremiteit wordt uitgewerkt in theorie en praktijk. Dit alles komt aan bod in lezingen, workshops, casuïstiek, praktijk van diverse manueel therapeutische technieken en patiënten demonstraties met hun follow-up behandelingen. 

Doel

Na het volgen van deze cursus beschikt de deelnemer over de basiskennis en vaardigheden om:

  1. Veel voorkomende problemen, die kunnen ontstaan bij het onderzoek en bij de indeling in categorieën, te herkennen en te corrigeren, binnen het McKenzie concept, van de lumbale wervelkolom en onderste extremiteit.
  2. Differentiaal diagnostische testen voor lumbaal, SI en heupgewricht uit te voeren en te interpreteren.
  3. Veel voorkomende problemen in de behandelingsopbouw te herkennen en te corrigeren.
  4. Te kunnen bepalen of het gebruik van manueel therapeutische technieken, voor de lumbale wervelkolom SI gewrichten en onderste extremiteit, noodzakelijk is.
  5. Een aantal manueel therapeutische technieken aan de wervelkolom en de onderste extremiteit toe te passen.

Toelatingseisen

In het bezit zijn van een officieel certificaat van deel A, Men moet deel A minimaal vier maanden en maximaal twee jaar geleden gevolgd hebben.

Kosten
Accreditatie

Cursuskosten (incl. inschrijfgeld) € 1010

Kwaliteitshuis 30 punten

 

Als je 2 modules wilt volgen, mail dan naar cursus@mckenzie.nl